Det är sällan vi på CtrlAltElite skriver ut pressreleaser men när vi gör det är dom sjukt awesome! Mina damer och Herrar: Consolidate är här!

 

SKANDINAVIENS STÖRSTA KONSOL EVENT ANORDNAS UNDER JÖNKÖPINGSFESTEN 10-11 AUGUSTI

 Skandinaviens E-sport Elit Gör Upp På Inte Mindre Än (f.n.) 4 Spel

Live stream och kommentering av proffesionella TV casters tillsammans med lokala idrotts-profiler.

SpelArena tillsammans med Jönköpings kommun arrangerar Skandinaviens största e-Sport turnering på konsol. Detta sker i samarbete med Druidz e-Sport Sweden som turneringsansvariga. Detta är en hörnsten inom den skandinaviska konsol-scenen då det idag inte finns någon etablerad verksamhet för att stödja och främja konsol-spelare i Skandinavien. Etablerade företag såsom Plantronics samt Microsoft står bakom denna satsning på konsol vilket visar på intresset att främja konsol-spel.

Det är underbart och se att Skandinavien blir en plats på kartan för konsoller då det idag inte finns något organiserad verksamhet för detta för att samla alla under ett och samma tak i norra Europa
Dennis ’SobriuS’ Söderberg, Team Manager, Druidz e-Sport Sweden

Bakgrunden till detta initiativ är att intresse för e-sport är stort men inom konsol så är det få eller inga som jobbar med att driva detta på samma sätt som med PC. Mängden utövare inom konsol är många men antalet ordentliga turneringar är få vilket gör att dessa spelare blir åsidosatta.
Bakom detta initiativ och satsning står; SpelArena & Druidz e-Sport Sweden
Samarbetspartners: Jönköpings kommun, Destination Jönköping, Plantronics, Microsoft. Fler partners är på väg in.

Huvudsponsorer


Plantronics har under många år utvecklat högkvalitativa headset för såväl kontorsmiljö, musikälskare och gamers.

Consolidate är en chans för oss att visa upp vår produkt för slutanvändaren, men även en möjlighet att ta del av E-sport på hög nivå

säger Mikael Cato, nordisk försäljningschef på Plantronics. CameCom X40 från Plantronics är skapade för Xbox och kommer finnas på plats under Consolidate.
www.plantronics.com

Jönköpings kommun

Festivalen arrangeras gemensamt av föreningsliv, näringsliv och kommun och skall med temat idrott och nöje arrangeras i de centrala delarna av Jönköping. Arrangemanget skall vara attraktivt för personer i alla åldrar, särskilt skall beaktas att eventet kvällstid är attraktiv för personer i ”vuxen ålder”. Servering av mat och alkohol i samband med festivalen skall ske under ordnade former i nära samverkan mellan festivalledning, näringsliv och ordningsmakt.
www.jonkoping.se

Partners


Druidz E-Sport och Druidz E-Sport Sweden Druidz är Sveriges största E-Sport förening som jobbar aktivt för att skapa bättre klimat för Esportsutövare. Druidz har sedan starten 1996 jobbat för bredden inom e-sporten ochArbetar därför aktivt med lag både inom casualspel som professionella utövare. Föreningen har både lag och individuella spelare och allt ifrån Racing till FPS och har cirka 2000 medlemmar. Druidz har inte bara spelare utan jobbar också med att visa upp och sprida E-Sporten genom Twitch.TV där de har ett program varje dag och Druidz E-Sport är även en av upphovsmännen till projektet SpelArena.
www.druidz.se


Mad Catz is a leading global provider of innovative products for the interactive entertainment industry. Mad Catz develops and markets accessories for videogame systems and PCs under its Mad Catz (casual gaming), Saitek (simulation), Cyborg (pro gaming), Eclipse (home and office) and TRITTON (gaming audio) brands. Mad Catz also operates e-commerce and content websites for videogame and PC products under its GameShark brand, develops, manufactures and markets proprietary earphones under its AirDrives brand and publishes and distributes video/PC games. Mad Catz distributes its products through most of the leading retailers offering interactive entertainment products and has offices in North America, Europe and Asia.
www.madcatz.com


Microsoft Corporation is a multinational computer technology corporation that develops, manufactures, licenses, and supports a wide range of software products for computing devices.
www.microsoft.com

Media Partners

MCV Nordic is a new digital venture from Intent Media, the UK publishing company behind the world’s leading video game b2b brand, MCV.
It is aimed at publishers, distributors, retailers, developers, service companies, trade bodies, media and more. It will give detailed coverage of the products, deals and people that drive the region – as well as keeping an eye on global trends and developments.
And we know that you want to digest the content that’s important to you in a way that’s convenient, so you can also follow MCV Nordic on a variety of channels, including Twitter, Facebook and LinkedIn.
MCV’s UK site (which attracts over 300,000 unique users per month) will carry a permanent and prominent MCV Nordic button – and will regularly post stories linking to MCV Nordic, making the site a destination for senior global execs keen to follow the territory, as well as everyone working locally.
www.mcvnordic.com

Spelsiten med en krydda av E-Sport CtrlAltElite skriver artiklar, bevakar events, recenserar spel, skriver nyheter om spel och E-Sport. Vi har varit Nominerade som bästa Spelblogg andra två år i rad på Dataspelsgalan och även som bästa Podcast med Momentum Podcast. Vår målgrupp är väldigt bred och sträcker sig från 13-35 år med allt från nyfikna till inbitna gamers. Vi har även tävlingar där vi tävlar ut allt inom spel.
www.ctrlaltelite.se

Du kan även få reda på all kommande info om Consolidate via Facebook och Twitter.