Att nyttja Wii U-plattan för att kontrollera StarCraft 2 kanske många har fudnerat på, och enligt Blizzard ”borde” det fungera.

Dessvärre har Lead Designer Dustin Browder sagt att det troligtvis inte kommer att hända.

”Om jag kan kontrollera pekaren på TV:n med min hand på pekskärmen kanske det kan fungera,” sa Browder. ”Men på grund av hotkey-scenariot är det dessvärre inte så att spelare kan spela StarCraft 2 endast med musen, de spelar både med mus och tangentbord… Uppenbarligen låter vi nya spelare använda endast musen vilket är väldigt kul, men när du blir seriös med spelet förflyttar du dig in till mus och tangentbordskontrollerandet.”

”Det måste matcha en väldigt hög nivå av kontroll för oss att överväga ett steg i den riktningen för StarCraft,” bekräftar Browder. ”Igen, om det finns tillräckligt där skulle vi absolut kunna göra en konvertering.”

Browder föreslog också att utvecklaren möjligen skulle undersöka att göra spel som passar spel med pek-baserad metod. ”Om det finns tillräckligt där skulle det fortfarande vara spännande att göra en helt ny titel,” tillägger han.

Vidare i intervjun med Kutaku pratar Broke också om hur Sony en gång försökte visa studion en version av StarCraft II med Move-kontroller. ”Demot som vi såg var faktiskt väldigt roligt för att snubben som kom in och visade os var ett väldigt stort StarCraft-fan, och han la väldigt mycket möda i att försöka få det att fungera,” sa Browder. Den här berättelsen kanske till och med kan ha ett glatt slut!

”Och när jag själv testade det, vill jag ta livet av mig själv. Jag fann det väldigt svårt att få det att fungera. Jag tror att om jag hade övat så mycket som han hade gjort hade jag njutit av det mer… men för oss kändes det som att det skulle vara mycket möda med att få det att fungera. Och för oss är kontroll kung, det är så viktigt. Allt måste flytta på sig när du ger ordern. Det måste vara väldigt tight. Du kan inte känna som att du slåss mot interfacet.”

Källa