Remaken av Ocarina of Time till Nintendo 3DS togs varmt emot av fans världen över och det har länge funderats på om de kommer fortsätta den vägen och även göra en remake av uppföljaren Majoras Mask. Vi skrev för ett tag sen om en eventuell 3D-remake av Super Nintendo-klassikern A Link to the Past, men vilket blir nästa remake? Vi har tyvärr inget svar än, men vi är lite närmre svaret på den frågan.

Under årets upplaga av E3 frågades Zeldas skapare, Shigeru Miyamoto, om den kommande remaken det ryktats om. Svaret på frågan blev att det är osäkert vilken som kommer göras. Alternativen är som ni alla redan gissat just A Link to the Past och Majoras Mask. A Link to the Past har länge tävlat med Ocarina of Time om titeln som det bästa Zelda-spelet, medan Majoras Mask antingen älskas eller hatas på grund av sitt lite udda gameplay, där tidsresor spelar en enormt viktig roll.Det har dock experiementerats med båda varianterna.

Miyamoto ville inte svara på om en eventuell remake av A Link to the Past kommer att designas om för att kunna upplevas i 3D-formatet dagens Zelda-spel är i, han sa däremot att vi inte behöver vänta länge för att få svaret. Personligen vet jag inte vilket jag helst ville se, jag är rädd att A Link to the Past skulle kunna slaktas om de gjorde om det, samtidigt som det känns som att 2D-remaken redan finns till GBA. Majoras Mask kanske inte skulle uppskattas av nya spelare då det är lite svårare att greppa än Ocarina of Time. Jag kanske låter lite tveksam, men egentligen blir jag nöjd i vilket fall som helst då det handlar om en serie som har varit med mig sen slutet av åttiotalet.

Källa: IGN