Det är nu fyra år sedan Metal Gear 4 släpptes. Samtidigt kom det en spinoff med multiplayertema vid namn Metal Gear Online. Från början var det meningen att tjänsten skulle hållas öppen i tre år, men för att stödja communitien som byggdes upp kring spelet valde Konami att skjuta domedagen framåt ett tag.

Nu är det dock slut på det roliga, fyra år efter spelets release anser nu Konami att spelarna har fått uppleva allt som tjänsten kunnat erbjuda och väljer därför att stänga ner allt. Under de senaste månaderna har fansen bland annat kunnat nyttja alla expansioner helt gratis.

”All of the staff involved would like to offer our deepest thanks for the support we’ve gotten since launch. Thank you for coming with us on this journey. Your help allowed MGO to grow and mature. We regret that this journey must end, but we sincerly hope that we will have the opportunity to serve you again in the future.”

Kan det komma ett nytt liknande online-läge i framtida spel? Kommer det då att släppas som ett separat spel eller faktiskt vara integrerat? Tillhör du en av de som faktiskt spelat spelet får du gärna skriva vad du tycker om spelet i fråga samt att tjänsten nu upphör.

källor: Konami.jp MGO Event Information & The Gaming Liberty