Att låta Platinum Games hantera Metal Gear-spinoffen Rising kan vara det smartaste som Konami har gjort sedan de under Nes-eran även gav ut spel under namnet Ultra. Spelet som kommer visa vad det var Raiden sysslade med under tiden som Snake lekte kurragömma med terrorister har gått från att vara en cool teknikdemo till att vara en överdriven men intressant actionfest.

Yuji Korekado som är producent på Kojima Productions blev nyligen tillfrågad om möjligheten till att spelet kommer få se någon form av multiplayer vilket han dementerade. Vad de däremot hade planer för var DLC som skulle ge oss möjligheten att spela som andra karaktärer än Raiden och kanske även ett extra uppdrag eller två. Vi hoppas att dessa extra karaktärer är lite mer än nya skins och att uppdragen är lite mer än bara en ny bana att slå sönder fiender på. Fast i fallet Platinum Games skulle det kunna vara ganska bra det med.

Metal Gear Rising: Revengeance släpps i början på 2013 till Xbox 360 och PS3. Vi väntar med spänning på att se hur Metal Gear blir om man plockar bort smygmomenten till fördel mot superöverdrivna actionsekvenser.

Källa: Gamerzines