E3 är slut för i år och det var definitivt intressant, med många nyheter, avslöjanden, kära återseenden m.m men vad tycker vi på redaktionen var roligast? sämst och mest mungapande? Några av oss på redaktionen tycker till!

David– Jag tycker Microsoft gjorde helt rätt med Xbox Smart glass och vi här på redaktionen hade våra aningar om internet explorer till xbox 360. Vi får hoppas detta släpps samtidigt i Europa och USA. Att Criterion arbetar på det nya Need for Speed Most wanted var en självklarhet och dom imponerade stort i mina ögon. Isaak är även tillbaka i Dead Space 3 men denna gång inte ensam. Går inte en stor del av skräcken förlorad då? Varför valde Capcom att bara visa en del av Resident Evil 6 när dom lovat att man ska kunna spela på fler än ett sätt? Var det action eller klassiska survivor horror vi fick se? Hur tänkte Sony med sin Harry Potter-bok? Sitter verkligen vuxna sådär i vardagsrummet framför tv’n? Och Nintendo lovade något för både casual och hardcore gamern, det enda jag såg var gullligull och snack om lite tid på scen vilket var helt motsägelsefullt.

Mattias – Årets E3 i sin helhet var lite av en besvikelse för mig. Med några få undantag var det nästan bara vad jag skulle kalla säkra kort som visades upp. Att ett nytt Halo skulle visas upp hos Microsoft eller nästa Assassins Creed från Ubisoft var fortfarande bra saker, men ingenting som verkligen gjorde mig intresserad för att det bidrar med något helt nytt. Det fanns självfallet ljusglimtar som Watch Dogs eller Pikmin 3 där man känner igen sig i vissa delar men att det finns tillräckligt mycket nytt för att man ska vilja veta mer. Frågar man mig var det ingen som ”vann” E3 i år utan de flesta hamnade på en ganska likartad nivå, vare sig det handlade om presentationen av konferenserna eller spelen som visades upp. Vissa var bättre på att presentera sina saker och andra hade bättre produkter, men i helhet var det mesta på en ljummen nivå. Dock tänker jag ge en liten applåd till Ubisoft som med ett enda spel lyckades vända hela sin småtragiska konferens till en av mässans höjdpunkter. Jag behöver nog inte nämna vilket spel jag syftar på.

Marcus – Nintendo började med fel spel! Visst, Pikmin 3 imponerade stort och fick ett gulligt intro, men hade det inte varit bättre som avslutning? Tillökning i New Super Mario Bros- och Paper Mario-serierna är alltid trevligt, och det är skönt att den första Mariotiteln ännu en gång är sidscrollande, var några år sen sist nu. De visade även en snabbgenomgång med trailers där bland annat ett nytt Castlevania dök upp, och så självklart Luigi’s Mansion 2. Lutar nog åt att jag får skaffa en 3DS, men Wii U får vänta. NintendoLand, ja det funkar nog för de yngre spelarna, men även där är nog målgruppen ganska begränsad. Resten av presskonferenserna kändes mest som shooters, bil- och sportspel. Vilket inte riktigt är min grej, men några titlar att se fram emot är i alla fall Rayman Legends, Watch Dogs och Beyond: Two Souls. I det stora hela var det alldeles för mycket tekniska lösningar och för lite spel, och speciellt Sony och Nintendo fokuserade på helt fel saker.

Jonatan – För var år som går så får jag svårare och svårare för att följa presskonferenserna på E3, och det känns uppenbart att företagen som kommenderar scenerna inte tänker lära sig att det är varken irrelevanta amerikanska kändisar som konstant behöver understryka hur mycket de älskar tv-spel, otroligt styltade presentationer som läses innantill eller förinspelade demos med folk på scen som låtsas spela är vad vi egentligen vill se? Dock är det fortfarande en respekterad miljö där många extremt lockande projekt introduceras för publiken. De personliga höjdpunkterna var att få se livstecken från Quantic Dream med Beyond: Two Souls, förvånansvärt nog hur väl 343 Industries tagit tag i Halo 4 men framför allt WATCH_DOGS. Trots det småpretentiösa introt lockar spelet med mycket intressanta möjligheter rent gameplay-mässigt och det verkar sjukt snyggt.
I slutändan är det dock på golvet mellan showerna som det riktiga händer där både spelen och utvecklarna får viktig fokus.

Robert – Microsoft gör störts intryck på mig med sin SmartGlass-tjänst och kommer göra stor succé om det görs på rätt sätt. Att det inte blir för mycket lovord och resultatet blir halvdant. Nintendo är tyvärr steget efter både Sony och Microsoft, men Nintendo har helt klart vunnit mitt hjärta med att visa upp Pikmin 3. Skönt att för en gång inte ha fokus på något Zelda-spel, utan de vill utveckla annat. Det enda som jag minns ifrån Sonys presskonferens är Beyond: Two Souls, spelet som ser så verklighetstroget ut att jag nästan måste nypa mig själv i armen för att förstå att det bara är ett spel. Årets E3 i helhet bjuder upp till en del hype, vi har spel som The last of Us, Halo 4, Gears of War Judgment, Tomb Raider och Forza Horison som fastnar hos mig. Vad gäller presskonferenserna så imponerar Microsoft mest med nya tjänster och exklusiva spel, Sony och Nintendo lägger fokus helt fel och känns lite bakom Microsoft.

Per – Nintendo presenterade en konsol, Micrososft presenterade en tjänst. Jag är mer intresserad av Xbox smart glass än Wii U. Nintendo försöker föra in spel från tredjepartstillverkare för att locka dom som spelar Xbox och Playstation men jag tycker inte dom lyckas speciellt bra med det. Jag finner ingen anledning att byta ut min nuvarande Xbox 360 mot en Wii U då spelen är desamma om man tittar till just tredjepartshållet. När de nu inte heller presenterat något Zelda eller revoltionerande Mario spel a’la Galaxy så lämnar de för mig mycket att önska. Sony hade alla möjligheter att även detta året revolutionera vårt medialiv på alla sätt med hjälp av sin TV industri men även detta året var det mycket snack och liten verkstad, avtalet med HTC imponerar inte.

Andreas – Jag känner mig ensam om att tycka Sony var de som låg på topp i år. Lite för stor fokus på deras nya Playstation Move produkter kan jag hålla med om att det var dock. Men Sony hade även två stora titlar som en stadig grund, de PS3 exklusiva spelen Beyond: Two Souls och The Last of Us. Mycket rakt och tydligt upplägg av Jack Tretton som ger mig ett intrycket av att han vill bli tagen på allvar och att han menar vad han säger. Reggie Fils-Aime (från Nintendo) är lite på spår som Tretton förutom faktumet att han alltid ser irriterad ut, som om han hellre hade suttit inlåst på kontoret. För övrigt kan jag också tycka att Miyamoto är gullig när han leker med sina Pikmins, men det känns väldigt tramigt för mig och jag kan inte annat än tänka: Är detta verkligen vad en ”mogen” gamer vill se? Deras Wii U…jag försöker verkligen att vara intresserad av den, men det går inte. Ubisoft hade många spel, tyvärr mycket löjligheter också. Sjukt bra att en sådan positiv överraskning som Watch Dogs avtäcktes. Smart Glass från Microsoft imponerade inte mig personligen, jag kan inte se varför jag skulle vilja ha en sak till i min telefon som signalerar så fort jag eller någon jag känner pillar på sitt Xbox. Halo 4, även om det har ett par element från Metroid Prime så kommer det vara mer Halo. EA Games gav ett väldigt svagt intryck med BF3 Premium och nya saker till Star Wars: The Old Republic. Dead Space 3 och Need For Speed: Most Wanted känns bara som samma sak en gång till, Sim City blev utan tvekan det som jag fastnade för från dem.