Under årets E3 kom Deep Silver ut och överraskade oss med utannonseringen av Dead Island: Riptide. Förutom en logotyp, plattformsspecifikationer och en trailer som ska släppas under sommaren fick man inga mer detaljer.

Webbaserade återförsäljare har listat spelet för standardpriset runt 600 kr. Med det sagt har många gamers undrat om nästa del endast är en remake med nya karaktärer, vapen och ’skill tree’, typ som Capcom gjorde med Dead Rising 2: Off The Record. Dead Island-fans borde inte oroa sig, Deep Silvers egna Aubrey Norris har krossat all form av oro genom bekräftelse via Twitter. Vid frågan om prissättningen antyder om möjlig uppföljare förklarade hon varför.

”Det är ett nytt spel. Inte en remake.” och avslutar med; ”Priset är det du ser :) Det är det riktiga priset! Det är slutet för en konsolcykel- vi tror att det här priset är mer logiskt tack vare det :)”

Inget släppdatum har getts, men gissningsvis runt 2013. Med den lägre prispunkten tack vare ”slutet av en konsolcykel,” skulle det här kunna betyda att nästa generation inte är speciellt långt bort så som de stora företagen som Microsoft och Sony påstår.

Källa