Reggie anser att nästa Nintendo-konsol ”trycker ut fantastisk grafik”.

Wii U är ett ”oerhört kraftfullt system”, påstår Nintendo of Americas ordförande Reggie Fils-Aime innan han ifrågasatte ”rollen” av konkurrenskraftiga plattformar.

”I slutändan tror jag att konsumentens val kommer vara… När jag köpt en Wii U, som tillfredställer mina Nintendo-cravings och mina cravings för alla typer av fantastiska multi-plattform franchises, vad är då rollen av en konkurrenskraftig plattform? Det måste kunna leva på ryggen av någon form av unikt förslag, eller unik content. Och för mig är det miljon-dollarfrågan. Om våra potentiella konkurrenter, som kommer ha den där fängslande contenten som kommer säga, hallå, nu behöver jag grena ut och plocka upp ett till system? Jag tror att svaret är upp till dem.”

Den tekniska förmågan hos Wii U har fortfarande inte blivit formellt adresserat av Nintendo, med en specifikationslista som tidigare i veckan misslyckades att leverera specifik information om hårdvarans grafikkrets, minne och processorkraft.

Konsolen är beryktad att vara jämförbar med nuvarande generation av HD-system och väsentligt svagare än Xbox 720 och PlayStation 4.

Tidigare i mars däremot berättade Gearbox VD Randy Pitchford att ”Wii U-versionen av den kommande shootern Aliens: Colonial Marines har mycket mer att erbjuda”, vilket ytterligare bekräftar att ”ingen annan plattform kan göra vad Wii U kan.”

Tidigare idag satte den brittiska butiken ShopTo priset på Wii U till £279.

Källa