Det finns något löjligt mysigt över att spela något som är utvecklat av en svensk utvecklare. Vare sig det handlar om ett AAA-spel från Dice eller succéspelet Minecraft är det väldigt lätt att bli extra förtjust när man delar samma ursprung som spelet i fråga. Den känslan är förvisso väldigt fånig då det är få av oss som faktiskt har haft någon form av inverkan på dessa spel och är ungefär lika logisk som att en svennebanan blir stolt varje gång Zlatan gör mål.

Men sen kommer det ett spel som inte bara är utvecklat i Sverige utan även är utvecklat med en svensk underton. Ett spel som faktiskt tar vara på sitt arv och inte låtsas vara något det inte är. Med en överdriven känsla av stolthet i ryggen begav vi oss till det kontor där pojkarna och flickorna från Fatshark jobbade på sitt kommande spel Krater. Nyfikenheten var stor och frågorna många, men lyckligtvis bestämdes det att Victor skulle offras till oss för att vi skulle få svar på så många som möjligt.


Vi på redaktionen är väldigt nyfikna på Krater och om du är detsamma är det lika bra att du förbokar spelet här och nu, för nog behövs det lite mer av Sverige i spelvärlden.