Är det någon som minns Oddworld: Abe’s Oddysee? Pusselplattformaren från Oddworld Inhabitants där man ska hjälpa Abe att rädda sina vänner från en stor fabrik. Några kanske till och med såg mig, Hamstern och Ekman spela det live för ett tag sen. Det är i alla fall ett riktigt trevligt sätt, även om det kan göra en riktigt frustrerad ibland. Nu är det dags för en HD-remake, men det är inte allt…

När den brittiska utvecklaren Just Add Water sätter sina klor i Oddworld: Abe’s Oddysee, kommer det inte bara bli en HD-remake, det kommer även bli en reboot. Jag vet inte om ett så trevligt spel verkligen behöver en sådan kraftig remake, men varför inte? Kan det få en lätt bortglömd serie att leva längre är det bara bra. Detta är vad Oddworld Inhabitants skrev på sin Facebook-sida:

”Ok so here’s the skinny on ’Oddworld: Abe’s Oddysee’…

We decided to reboot it, not just an HD update to the original PS1 title, this is a NEW game. It will be getting it’s first public showing LATER this year, with a release date of NEXT summer (2013).”

Vi får alltså vänta ett bra tag innan vi får se något resultat. Jag kommer i alla fall ge det en ordentlig chans, och det tycker jag att även ni andra ska göra. Det bör även nämnas att Just Add Water även håller på att porta de lite modernare Oddworld-spelen Stranger’s Wrath och Munch’s Oddysee till PlayStation Vita. Vilka konsoler som rebooten kommer dyka upp på har de dock inte avslöjat, men förhoppningsvis något annat än (bara)  PS Vita.