Medal of Honor: Warfighter blir det andra spelet i serien för denna generation. Här blandas det bästa från många bästsäljande firstperson-shooters. Vi får se filmiska sekvenser från kampanjen likt de vi är vana vid från Call of Duty och Battlefield. När Tier 1-soldaterna ska rensa ett rum på fiender sker detta i slowmotion, likt när man rensade rum i RainBow Six: Vegas.

Många inslag i Warfighter är redan testade i andra stora titlar, men Warfighter har även en del egna funktioner. Vi får under presskonferensen bland annat se en fjärrstyrd robot som spelaren får styra och skjuta med, mycket likt robotar som används i verkligheten. Faktum är att i stort sett hela spelet ska vara baserat på verkligheten, allt från uppdrag till platser. Vi vet sedan tidigare att teamet bakom Medal of honor är bra på att efterlikna verkligheten. Minns ni 2010, när Medal of honor: Tier 1 blev förbjudet att spela på alla amerikanska militärbaser i Irak och Afghanistan för att spelet var ”för likt verkligheten”? Problemet då var att vi spelare inte upplevde det som verkligt. Kampanjen var otroligt linjär och odynamisk samtidigt som multiplayerläget var blekt. Förhoppningsvis är det realistiskt rakt igenom denna gång.

Till den kommande titeln lanseras även Global Warfighter, som är systemet för multiplayer i spelet. Huruvida multiplayer kommer vara bättre eller sämre än sista är svårt att utröna, döm för er själva.

 

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/Medalofhonorwarfighte3.mp4[/pro-player]