Vi har slagits mot oändligt många locusts, men ännu är det inte över. Gears of War: Judgment är ett nytt spel i serien som ska vara intensivt och utmanande, och en kampanj som ska ge oss kunskaper och erfarenheter om vad som egentligen hände innan Emergence Day (Där Gears of War-serien börjar sin historia).

Judgment leds av Damon Baird och Augustus ”The Cole Train” Cole där vi får följa med i nämnda soldaters grupp, Kilo Squad. Tillsammans med Sofia Hendricks och Garron Paduk, två nya rekruter, ska de försöka rädda den förstörda staden Halvo Bay från dess nya fiender. Med ett kooperativt läge för upp till fyra spelare samtidigt, så tar Gears of War: Judgment med oss på en actionspäckad och blodfylld resa på planeten Sera.

För första gången i spelserien så ska man även kunna göra sin spelupplevelse svårare genom ett ”Mission Declassification”-system, där du som spelare ska kunna uppleva olika scenarios på ett svårare sätt, exempelvis genom att inte få all den information man kan tänkas behöva ifrån de intalade rösterna om eventuella kritiska moment på de olika banorna. Man lovar även att Gears of War: Judgment ska bjuda på mer fart och fläkt än någonsin tidigare i serien. Genom det nya systemet Smart Spawn System [S3] så ska varje genomspelning eller omladdning bjuda på unika upplevelser då fienderna spawnar på olika platser för varje gång.

När det gäller det förstklassiga flerspelarläget så finns det även där några nyheter. Exempelvis har vi läget OverRun, ett nytt klassbaserat tävlingsläge där Locust och COG-soldaterna står ansikte mot ansikte i ett läge som spelarna aldrig tidigare ens kunna ägna en tanke till. Läget går ut på att de två lagen, Locust och COG, ska utföra olika objektiv samtidigt som man ska ta död på sina fiender.

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/Gearsofwarjudgmentoverrungameplaytrailer.mp4[/pro-player]