En spelomgång av God of War: Ascension visades under Sonys presskonferens på årets E3. De visade en del av singleplayer-kampanjen där vi fick se lite nya sätt Kratos brutalt dödar sina fiender på. Brutalitet har alltid varit ett kännetecken för God of War serien och det behålls även i detta spel, det och samlandet av experience orbs genom att döda fienderna. Kratos kan nu plocka upp vapen från sina fiender vilket ökar variation på dödandet ett snäpp. En annan överraskning var att Kratos kan utnyttja omgivningen för att skapa plattformar som tar honom vidare samt möjligheten att spola tillbaka tiden. Att spola tillbaka tiden för att ta sig vidare känner vi igen från Prince of Persia och funkar det där funkar det säkerligen här med.

När Kratos är inne i en strid kommer kameran närmare honom och när han rör sig får man en mer överblickande bild vilket ser väldigt bra ut. Det mesta känns bekant och i slutet av spelsekvensen får vi se en miniboss i form av en ”elefantman”. Vi har tidigare rapporterat om spelet med en teaser ni kan se här.

God of War: Ascension släpps 12:e mars 2013