Reaktionerna på FarCry 3 har varit blandade, inte minst på den här redaktionen. Vad vi däremot fick se under Ubisofts presskonferens var det långt ifrån alla som hade förväntat sig. Att det första vi får se är en barbröstad kvinna som sitter gränsle över vår protagonist fick en hel del varningsklockor att börja ringa men spelets sexuella ton skulle snart förändras markant.

Efter ett svandyk från en klippkant börjar det likna mer det FarCry som vi lärt oss känna sedan tidigare, men någonting är annorlunda. Den första fienden faller offer för hjältens kniv och sedan nästa och ännu en nästan direkt efter. Det är tydligt att man har fått lite extra trick att leka med för att eliminera fiender på löpande band och när till slut fiendens bas står i lågor och tigrar släpps lösa mitt i smeten vet vi att all form av realism kan slängas ut genom ett fönster, för nu är det bara du och ditt byte som har en plats i den här visionen.

Hela visningen avslutas med vad som verkar vara en rejäl snedtändning på valfritt preparat då hallucinationer och blinkande färger börjar ersätta den täta djungeln. Det är svårt att säga vad vi tror om spelet redan nu. Det ser varken jättebra ut eller särskilt dåligt, men en stor del av känslan kommer bero på hur styrd man är i sitt spelande och svaret på den frågan får vi avvakta med att svara på.

 

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/Farcry3e3trailer.mp4[/pro-player]