Crysis 3 mål är att skapa det bästa fps-spelet för det här året, och de pratar om att de pushat ännu mer och hårdare, vilket stämmer och imponerar. Nya Crytek-motorn är kraftig.  Snygg grafik som bara den. Dräktens krafter talas det inte så mycket om, men vi misstänker att de är samma som tidigare. Kraftbytet verkar vara det samma som i föregångaren.

Man pratar om olika miljöer och det talas mycket varmt om ”urban jungle”, som man visar upp. Tänk en kombination av stadsmiljö där djungeln har tagit över, det verkar helt klart intressant. Gameplay som är en smula rörigt, men det är man väl van med vid det här laget i Crysis-serien. Vapenarsenalen verkar också uppdaterad, vi får se korta skymtar av olika vapen. Däribland en pilbåge som man kan välja olika typer av pilar till, och någon form av minigun. Miljöerna har helt galna ljusättningar!

Effekterna imponerar, som vanligt, men hur storyn blir återstår att se. Kommer valen att påverka spelet på något intressant sätt eller blir det en repris på tvåan? Enligt trailern kan man välja olika vägar, vi hoppas att detta påverkar spelet på något vis den här gången. De har uppenbarligen tagit till sig av kritiken vad gäller tråkiga miljöer och fiender från förra spelet.

Vår pepp är något reserverad, men vi är helt klart intresserade. Vi hoppas att Crysis har tagit sig tillbaka till sina ursprungsrötter när det var som bäst.

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/crysis3e3trailer.mp4[/pro-player]