Mänskligheten rör sig framåt i utvecklingen, självklart, men så även tekniken. Microsoft visade under presskonferansen på E3 över hur du som ägare av surfplatta eller mobil med möjlighet att titta på film på, ska kunna utnyttja den nya tekniken på ett revolutionerande sätt.

Föreställ dig att du sitter på jobbet eller i bussen påväg hem ifrån jobbet, sätter dig och kollar på en film men inser att du snart ska gå av. Du vill absolut inte stoppa filmen och leta upp vart du befann dig senast, enkelt fixat med Xbox SmartGlass. När du kommer hem till din TV, så kan du på ett enkelt sätt ”svepa” över filmen till tvn.

Hela tanken med SmartGlass är att du ska kunna förmedla information mellan olika enheter i hemmet, exempelvis telefonen, tvn, datorn och surfplattan utan att komplicera hela situationen, men det gäller inte bara för filmvisning och bildvisning. Om du spelar exempelvis Halo 4 och hittar gömd information på en bana, så kan du enkelt få tillgång till den via surfplattan eller telefonen.