En man med tuggummi i käften dök upp på scenen under Ubisofts presskonferens för att presentera ett lustigt klipp om hur saker och ting i dag är uppkopplade med varandra hela tiden. Klippet var väldigt oimponerande och man visste inte riktigt vad de ville meddela med den videon. Men det blev det snabbt ändring på när de valde att avtäcka ett helt nytt spel som kom en överraskning för många.

”WATCH_DOGS” intog skärmen med ett ganska ordentligt gameplay-klipp för att vara första visningen. Videon var för många inte särskilt intressant i starten. Den börjar sakta med att karaktären Aidan Pierce är ute och går nere på stan medans solen är på väg ner och löv blåser över trottoaren. Allt ser väldigt snyggt ut, mycket detaljer och välpolerade saker överallt. Det visar sig snabbt att han är ute efter något mer än en promenad i solnedgången. Med hjälp av sin telefon hackar han sig in på en klubb i jakt på en person och det är här det hintas till klippet innan. Aidan full kontroll över all teknologi vilket betyder att ingen är säker längre. Från det här går spelet snabbt över till action och känns helt plötsligt som en 3rd-person shooter.

Men det är inget snack om att det är hacking-delen som är fokusen av detta spel. Även om delar periodvis kommer att kännas som GTA IV så är det mycket mer likt Hitman på många andra sätt. Det verkar även som att det finns någon form av multiplayer i spelet som sista delen av demon visar. Men det finns inget utal om detta var sant eller falskt när de fick frågan efter presskonferensen.

 

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/watch_dogs_e32012.mp4[/pro-player]