Sim City gör en ordentlig återkomst och alla som såg demonstrationen blev imponerade och fick en nytändning i stadsplaneringsgenen. För första gången i seriens historia har ett Sim City skapats med tanke på multiplayer och du kommer kunna bygga din stad i en värld där dina vänner också försöker få en fungerande infrastruktur.

Nu introduceras dynamiska utmaningar som kommer ge spelaren ytterligare mål att utföra och hålla spelupplevelsen fräsch och det inkluderar mer än de klassiska naturkatastroferna. För den inte fullt så nördiga eller den helt enkelt vill ströspela lite mer kommer snart att kunna spela Sims City Social på Facebook, och det såg inte ut att vara helt fy skam det heller.

Ska man sammanfatta det på det bästa sätt jag kan just nu så är det: ”Sim City är tillbaka och den här gången kommer nog de flesta att vilja vara med på ett hörn.”

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/Simcitye3.mp4[/pro-player]