Då var det dags igen för ett Call of Duty, den här gången blir det Black Ops som får sig en uppföljare. Ingen på redaktionen verkar speciellt peppad över det.

Endast några få sekunder in i demonstrationen från E3 ser man att motorn har fått sig ett rejält lyft. Motorn är fortfarande densamma, men uppgraderad. Man vet hur motorn fungerar, vad man behöver pilla på och förnya. Vi upptäcker också att det utspelar sig i framtiden, en framtid som inte är allt för långt bort.

I demonstrationen får man se en konvoj med ett gäng soldater och (WOHO!) en kvinnlig president som ska föras till säkerhet i staden. Kaoset väntar runt hörnet… Explosioner och scriptade events i kavalkad följer här näst, lite det som gjort Call of Duty berömt. Efter att en kort mellansekvens har utspelats tar man plats i en luftvärnskanon för att skjuta ner obemannade farkoster. Framtiden ser mörk ut, fientliga krafter har lyckats få tag på nyckeln till en armé med obemannade farkoster, framtidens soldater. De vapen och omgivningar som hittills beskådats har varit futuristiskt, men en del fordon ser lite åldrade ut.

Även om peppen inte är speciellt närvarande finns det en liten del av mig som hoppas på en lång och intressant story, som på något vis knyter samman allt till ett enda stort mindfuck. Viss pepp börjar nu byggas upp. Call of Duty-gänget har alltid, på ett eller annat sätt, lyckats fängsla en i sin story. Även om spelen är fyllda med – faktiskt rätt väl dolda – scriptade events och massiva explosioner.

In the interest of time…

En ny bana tar an scenen. Nu är det närstrid i bebyggelse och till skillnad från tidigare CoD-titlar har man nu tillgång till obemannade farkoster man ger styr genom att belysa ett område. Miljöerna verkar också mer förstörbara än tidigare och snygga eld- och rökeffekter vi inte sett förut upptäcks. Vi noterar även att fordonen är väldigt pixliga. Tidig testversion?
En relativt återkommande grej i CoD-serien numer är att få flyga, Black Ops 2 är inte sämre och erbjuder (säkert mer) ett jet-fordon för att försvara evakueringen av presidenten.

11.13.12 är det dags för release. Är du pepp? Vi är pepp!

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/blackops2-revealtrailer.mp4[/pro-player]