Efter en inledning av Ubisofts presskonferens som var allt annat än imponerande var det till slut dags för en titel vi har väntat på. Assassins Creed III utspelar sig under den amerikanska revolutionen och vår nye protagonist är allt annat än främmande för vildmarkslivet. Vi får se honom jaga hjortar, slåss mot vargar, björnar och det verkar finnas bra mycket mer i vildmarken att vara uppmärksam på nu än i tidigare städer.

Det har funnits diverse frågetecken om hur hela parkour-systemet skulle fungera i skogen men efter den här visningen är det nog inte många som är skeptiska längre. Connor kastar sig mellan trädgrenar, rundar trädstammar och flyter över trädgrenarna minst lika smidigt som hans föregångare har gjort på hustaken om inte ännu bättre. Det är inte heller allt, utan vid ett tillfälle ser vi även hur man kan hänga upp soldaterna i trädgrenarna på ett nästan spindelmannen-aktigt vis.

Assassins Creed har väldigt stor press på sig och många förhoppningar att leva upp till men från vad vi såg nu verkar det finnas tillräckligt mycket nytt för att hålla oss nyfikna och engagerade en gång till.

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/assassinscreed3_e32012.mp4[/pro-player]