TT Games fortsätter att leverera LEGO-versioner av kända varumärken. Hittills har vi kunnat se exempelvis Star Wars, Harry Potter och Batman, och nu är det dags för en av mina personliga favoriter att konverteras till den blockbaserade spelvärld vi alla älskar; J.R.R. Tolkiens Lord of the Rings.

Ta på dig rollen som Gandalf, Frodo, Bilbo, Aragorn eller många av de andra karaktärerna i ett spel baserat på alla delarna av trilogin om härskarringen och upplev händelserna du känner igen från böckerna och filmerna. LEGO Lord of the Rings kommer att släppas till Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo DS, Nintendo 3DS, PlayStation Vita samt PC under hösten 2012. Skaparna hävdar att det blir ett episkt och spännande äventyr för hela familjen.

”We are huge aficionados of The Lord of the Rings franchise and are incredibly excited to put our special LEGO family-friendly touch on this classic fantasy adventure,” sa Tom Stone, Managing Director, TT Games. “We’ve taken what fans are familiar with and love about The Lord of the Rings films and combined it with the playful LEGO style, which makes the story and gameplay accessible to gamers of all ages.”

Kommer nästa del i LEGO-spelserien att leva upp till eventuella förväntningar? De tidigare spelen har fått bra kritik för sin humor och väl fungerande gameplay. Att ge sig på något som nästan är heligt för många kan vara en risk, men Peter Jackson lyckades ändå rätt bra så varför skulle inte TT Games kunna göra det? Har du spelat något av de tidigare spelen, och vad tyckte du i så fall? Ser du fram emot LEGO Lord of the Rings? Kommentera gärna och glöm inte att kolla in teaser-trailern här nedan. Förhoppningsvis dyker det upp mer information under eller efter E3.

 

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/Legolordsoftheringt.mp4[/pro-player]