Tänk om våra mest älskade hjältar skulle visa sig vara våra värsta fiender… I fredags berättade Warner Bros. Interactive och DC Entertainment om Injustice: Gods among us, ett helt nytt spel som utvecklas av NetherRealm Studios, skaparna bakom storserien Mortal Kombat. Injustice är planerat att släppas under 2013 till Xbox 360, Playstation 3 och Nintendos kommande konsol, Wii U.

Injustice: Gods among us introducerar en mer episk tagning på fighting-spel. Warner Bros och DC Entertainment lovar en fängslande och originell story, innehållande många favoriter från DC-universat, bland andra Batman, Harley Quinn, Solomon Grundy, Superman, The Flash, Wonder Woman och flera andra. Huruvida karaktärerna är onda eller goda är däremot väldigt suddigt, det enda som tydligt går att tolka av trailern är att hjältar, hjältinnor, skurkar och skurketter är delaktiga i massiva storslagna strider som är på gränsen till episkt.

Ifall NetherRealm lyckas få spelet att matcha trailerns storhet kommer detta nog att bli ett av 2013’s roligaste nöjen. NetherRealm (tidigare Midway Games) har över 20 års erfarenhet av fightingspel, vilket jag hoppas bidrar till att göra Injustice: Gods among us till ett lika bra spel i praktiken som det är i teorin.

“With Injustice: Gods Among Us, we are creating an all-new franchise with incredible battles set in the DC Comics Universe,” säger Martin Tremblay, President, Warner Bros. Interactive Entertainment.  “NetherRealm Studios is the extremely talented team behind the latest Mortal Kombat hit and it is developing a game unlike any other in the fighting genre.”

“We can’t wait to reveal Injustice: Gods Among Us because it will give our fans and gamers an epic experience as they battle like gods as their favorite DC Comics villains and heroes,” säger Ed Boon, Creative Director, NetherRealm Studios.  “Our team is excited to make a fighting game that is filled with fast-paced action, incredible story-telling and iconic DC Comics characters.”

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/Injusticepremiert.mp4[/pro-player]