Förutom mystiska Umbrella Corp och zombies så har Resident Evil varit en ganska splittrad serie, i alla fall när man tänker på huvudpersonernas förhållande till varandra. När spelet först drog igång fick du spela de två S.T.A.R.S-medlemmarna Chris Redfield och Jill Valentine som stöter på det första utbrottet av infekterade människor. Kaoset fortsätta i Resident Evil 2 då Leon Kennedy och Claire Redfield, Chris yngre syster. Sen kom 3, 4, 5 och filmen Degeneration men man fick aldrig se alla karaktärerna sätta sig ner på en söndag och äta middag tillsammans.

Resident Evil 6 kommer inte bjuda på detta heller, men det  när jag sitter och kollar på de olika trailers som har kommit ut för RE6 så kan jag inte annat än känna att de bundit ihop serien mer. Att saker och ting som de andra karaktärerna har gjort och kommer att göra har inverkan på varandra.

Det som visades på presskonferensen var egentligen inget speciellt, det var bara en live-visning av gameplay. Genom att mycket material redan har presenterats av Resident Evil 6 så valde de nog helt enkelt att ge mer tid och energi åt en serie som man inte redan har en ganska bestämd uppfattning av redan. Jag ser hur som helst fram emot detta då jag är en person som gillar det mystiska och förvirrande, och det lyckas Resident Evil så bra med då man alltid sitter i en form av förvirring då jag aldrig har riktig koll på vad som försigår bakom kulisserna.

 

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/Residentevil6captivatept2trailer.mp4[/pro-player]