Det är dags för spelindustrin att revolutionera, och det med hjälp av Warner Bros. Interactive Entertainment. Man har nämligen visat upp ett nytt spel i Sagan om Ringen-serien, och det vid namn ”Guardians of Middle-earth”.

Det som är intressant med spelet är att det inte är ännu ett hack-and-slash spel som vi så många gånger sett förut i Midgård. Nej nu handlar det om ett MOBA (Multiplayer-Online-Battle-Arena) spel. Spelet ska påminna mycket om det klassiska DoTA, och ska släppas under hösten till PSN och XBLA.

Som utvecklare står Monolith Productions (F.E.A.R, Gotham City Impostors), och ska här ta spelaren igenom händelser ifrån filmtrilogin, men inte bara det, utan även delar av händelser ifrån den kommande filmen ”The Hobbit: An Unexpected Journey”

”The MOBA genre is wildly popular with PC players and we are excited to bring it to consoles through the lore of Middle-earth, The heroes and villains of Middle-earth are crafted in a way that perfectly intersects with MOBA game features, allowing the development team to create guardians with deep skills and abilities for gamers to master.har Samantha Ryan, Senior Vice President på Warner Bros. Interactive Entertainment sagt

Upplägget är som dess like på PCn, det är två lag som slåss mot varandra med 5 spelare i varje lag, där du som spelare kan välja mellan mängder av Tolkien-karaktärer so mGandalf, Sauron, Gollum och Frodo.

Vad tror ni om DoTA på konsol?