Det råder delade meningar om ifall Dragon’s Dogma är ett bra spel eller inte. Senast idag hörde jag en vän nämna att han inte riktigt trodde på det. För er som inte känner till det är Dragon’s Dogma ett nytt spel från Capcom där du tar på dig rollen av en fantasyhjälte och ska resa runt en stor öppen värld och besegra stora mytologiska bestar. Vissa liknelser har även dragits mellan Dragon’s Dogma och Shadow of the Colossus då spelaren får klättra runt på de stora monstrena för att hitta ett effektivt sätt att dräpa dem. Listan på olika inspirationskällor tycks vara lång, men hur bra säljer spelet egentligen?

Japanerna verkar i alla fall uppskatta Capcoms nya spel där det direkt när det släpptes såldes i över 300 000 exemplar. Detta innefattar 302 040 exemplar till Playstation 3, men bara 29 024 exemplar av Xbox 360-utgåvan. Det här innebär att Dragon’s Dogma har slagit den här konsolgenerationens säljrekord för ett nytt IP. Spelet kanske har viss potential ändå? Är du fortfarande kluven kommer CtrlAltElite inom en snar framtid att recensera det och då kan du förhoppningsvis få svar på hur bra den här enorma  blandningen av inspirationskällor lyckats.