När jag först skaffade en smartphone och frågade mina vänner efter rekommendationer på appar att skaffa, fanns det ett ofta förekommande namn; Angry Birds. De ganska simpla spelen om de arga fåglarnas hämnd på de gröna grisarna har länge legat högt på nedladdningslistor, med över en miljard nedladdningar. Nu förankras de arga fåglarna i verkligheten och historien ytterligare då en brittisk nöjespark bygger ut med just Angry Birds-tema.

”We were very keen to have an Angry Birds Activity Park at Sundown as the brand is so well known throughout the world. It’s currently one of the most downloaded games and appeals to all ages – something that was very important for us as although the park is designed for under 10s, we are keen to welcome families.” – Paul Tomlinson, Park Manager

Sundown Adventureland satsar £250 000, vilket motsvarar ungefär 2,8 miljoner svenska kronor, på den nya delen som kommer innehålla allt från vanliga saker som gungor, rutschkanor och klätterställningar till en stor låtsaskatapult inspirerad av spelen. Temaparken kommer att öppna senare i sommar och ligger i Retford, Nottinghamshire, England.