I Jons space adventures ska man hjälpa Jon att äventyra omkring i rymden. Han behöver din hjälp då han själv har glömt att sätta en ratt i sin rymdraket. Man kan tycka att det inte är raketforskning att installera en ratt…

Du ska rikta Jons raket åt rätt håll, applicera tillräckligt med kraft för avfärden och sedan hoppas att du kommer till målet. Raketen kan man inte styra, den styrs istället av gravitation från planeter och svarta hål. Det finns också teleportörer och andra prylar till din hjälp. För att krydda äventyren lite extra finns det asteroidfält och ogästvänliga planeter man inte får landa på.

Att spela Jons space adventure är knepigt. När man väl skjuter iväg raketen får man ibland vänta ett tag innan man inser att uppskjutningen var helt åt skogen. Då skjuter man en till och inser lite senare samma sak. Som tur är ser man hur mycket kraft man använde samt vilket håll man sköt åt tidigare.

Markörer och färger är, för att vara ute i rymden, väldigt tydliga och skarpa. Det ger snarare ett lite billigt intryck än att det är tydligt. De flesta som spelar spel behöver inte skarpa och roliga färger. Det kan vara kul att lista ut saker själv också. Om man ser på spelets svårighet så är det inte till för barn, så färgerna behövs inte.

Jons space adventures är ett spel jag skulle kunna betala för, men inte i dagens läge. Spelet känns ofärdigt. Bilduppdateringen är det första som behöver lösas. Jag upplever att rymdskeppet hoppar eller hackar sig fram på skärmen. Även ljudet skulle behöva finjusteras. En stor anledning att jag inte spelar vidare på Jons space adventures är att jag aldrig igen i hela mitt liv vill höra hur mitt skepp skjuts iväg. Som en fjantig och irriterande nyårsraket. Det finns även ett radarljud som piper ständigt, men inte med någon uppenbar logik, det bara låter.

Det finns några bra ideer i Jons space adventures, men inga som inte har gjorts förut. Därför skulle spelet vinna mycket på att poleras upp ordentligt.

 

Jons Space Adventures

5

Grafik

5

Ljud

4

Spelbarhet

5

Hållbarhet

6