Atlus och Zen United har avslöjat att Persona 4 Arena, ett fighting spel som är en spin-off på den populära  Persona Rpg serien ska vara under utveckling.

Arena är utvecklarstudion som haft sitt finger i spel som bl.a Arc System Works utvecklat som bl.a  BlazBlue. Det nya spelet ska kombinera Atlus berättarsätt tillsammans med Arc Systems vackra 2D handritade grafik.

Enligt Atlus ska Persona 4 Arena kasta spelaren tillbaka in i den ondskefulla Midnight Channel där studenterna är sysselsatta av dödliga strider i ett nytt program under namnet ‘P-1 Grand Prix’. Populära karaktärer från Persona 3 och 4 kommer slåss medan storyns större del kretsar kring Persona 4.P

“ATLUS’s Persona series is one of gaming’s best-loved treasures. While Arc System Works’ artistry in the fighting world is second to none” said Director at Zen United, Geraint Evans. “A collaboration between these two, greatly-revered developers is a mouth-watering prospect for both RPG and fighting fans alike”.

Persona Arena kommer att visas på Gamespot Stage under MCM Expo i London, lördag den 26:e Maj, och vi räknar med att se mer av det på både E3 och Gamescom senare i år. Spelet ska släppas till Xbox 360 och Playstation 3 senare i år.