Det största problemet vi har  med Yakuza-serien är att vi måste vänta på nästa del och när det gäller Yakuza 5 är det en sanning som tåls att upprepas ett par gånger till. För andra gången i seriens historia byter man spelmotor och då ska man minnas att det första bytet kom efter att serien lämnade Playstation 2.

Förutom de tekniska förändringarna kommer även stora förändringar ske bland de spelbara karaktärerna. Först och främst kommer man nu att få ta del av fem spelbara karaktärer där vi har tre återkommande karaktärer från del fyra, nykomlingen Tatsuo Shinada och den största överraskningen, åtminstone för mig är att Haruka nu kommer bli spelbar. I mitt huvud har jag svårt att se hur den lilla flickan som jag har beskyddat sedan 2006 ska kunna försvara sig själv mot både det ena och det andra, men hur hon fungerar som spelbar karaktär vet vi förstås inte ännu. Nykomlingen Tatsuo Shinada är en före detta basebollspelare som har blivit avstängd på grund av otillåten gambling.

Yakuza 5 är seriens i särklass största projekt och teamet har jobbat dubbelt så lång tid på den här titeln som tidigare delar i serien, och enligt källan ska kontrollen ha genomgått en dramatisk förbättring. Yakuza 5 släpps i Japan nu till December och förhoppningsvis ska inte vi behöva vänta allt för länge innan titeln letar sig hit.

Källa: Gamememo