När Skyrim Game Jam videon dök upp började många drömma om saker som kanske skulle kunna komma i framtida uppdateringar av Skyrim. Sakta men säkert verkar ett par av sakerna hitta vägen in i patcher som till exempel Kinect support och killcams för magi och pilbågar. Nu har Skyrim 1.6 nått betastadiet och den här gången bjuder uppdateringen på Mounted Combat. Detta innebär att du nu inte ens behöver kliva av hästen för att slå ihjäl dina fiender.

Från hästryggen kommer du kunna svinga ditt svärd mot vargar som stör dig när du är på väg till Solitude eller avfyra pilar mot jobbiga jättar som jagar dig för att du var för närgången. Bethesda säger också att de har löst problemet som gör att spelet tenderar att krascha när man laddar eller sparar sitt spel, en sak som jag personligen tyckte var på tiden. Allt detta kommer bli tillgängligt i 1.6 som inte har ett fast datum, men är du en av de som spelar på PC kan du även ta del i beta testingen.

Patch notes och instruktioner om hur du tar del av betan finns här.