Torsdag morgon! Jag hoppar glatt av bussen vid Järnvägstationen i Jönköping i hopp om att jag skulle äta en god frukost med en härlig kopp kaffe på ett snabbt framrusande snabbtåg (som dom nu mer heter, fast jag kallar dom x2000) Men icke , Ett fint krösatåg stod på stationen och väntade på att sakta tuffa genom småland till Alvesta.

Väl framme i Malmö möts jag av solsken och glada Nordicgame besökare som jag lite snyggt följde efter i hopp om att dom skulle till mässområdet. Och mycket riktigt efter 3 min promenerande var vi framme på Nordic Game som hölls i Slagthuset.

NordicGame dag 1 av 2 för min del bestod i att redan i entren vid upphämtning av presspass se Mr.Christer Engströms namn överst i högen av alla 100 tals presspass . Jag fick mitt pass och bestämde mig för att ta en snabb runtur och se om jag vågade mig in. Jag visste att det skulle vara många föreläsningar men att jag inte skulle hinna med dom alla.

Första föreläsningen jag var på hölls av Secret Identity : How Gearbox Software Manage its Image . talare var Randy Pitchford , Gearbox Software. Ok föreläsning, intressant att bli påmind om vilka spel dom faktiskt varit inblandade i. Även kul att få deras perspektiv på spel åren från förr till nu.

Efter det blev det lite mingel och sedan vidare till en paneldiskussion runt hur man får in pengar till sitt projekt. Fundraising 101 For game companies. Paul Heydon Managing Director Avista partners höll i trådarna medan en panel bestående av 4 personer

Jag uppskattade verkligen diskussionen och frågan ”vad vill en investerar inte se och hur ser favorit projektet ut” Hur och vad skall man tänka på när man bygger upp sitt team osv. Mycket intressant , vill ni veta mer om det får ni kolla in Momentum#88 nästa torsdag.

Nu ska jag fixa bilder och kolla lite mer vad dagen har att erbjuda, imorgon är det en ny dag./Trevlig helg