Jag sätter mig ner och tar Xbox 360 kontrollen i handen. Jag vet inte riktigt vad jag ska våga förvänta mig och hoppas på. Lego har funnits länge som leksak och Lego i spelform börjar få några år på nacken också.

Spelet börjar med att vi får se Bruce Wayne och Lex Luthor  på en gala tävlandes om Man of the year award. Självklart dyker Jokern upp med sina kumpaner (b.la The Penguin) och stjäl showen med sin sjuka humor, han går fram till Lex Luthor och stjäl hans klocka och säger ”We should do this again sometime” varpå Luthor svarar ”We will”

Efter en kort stund dyker Batman upp och jag kastas in i Travelers tales senaste LEGO spel. För er som minns det första Lego Batman från 2008 vet vad ni kan vänta er. Humor, action, pussel och co-op, men det här även hänt något nytt i Lego spelen, denna gång är första gången Lego karaktärerna faktiskt pratar. I alla andra Legospel mumlar karaktärerna utan att direkt säga några ord eller meningar men i LEGO Batman 2: DC Super Heroes kommer detta alltså att ändras.

Man kan argumentera om detta är för det bättre eller sämre. Min personliga åsikt är att det är ett steg i rätt riktning, inte bara för att jag tror barn i yngre åldrar kan dra nytta av språket som man lär sig utan även för det har fattas något i dom senaste Legospelen jag inte riktigt kunnat sätta fingret på, om detta är det som saknas kan jag inte svara på ännu.

Tillbaks till spelet nu.

I den vanliga ordningen byter du mellan dom två figurerna med en knapptryckning och detta är ett måste för att lösa pussel, komma vidare på banorna m.m Batman och Robin som jag fick prova på har olika dräkter med olika egenskaper som du får ta del av när du hoppat upp på dom cirklarna som finns på banorna och vips har du möjligheten att vara osynlig och ha röntgensyn, till att göra akrobatiska konster för att ta dig fram till annars oåtkomliga ställen. Nere i vänstra hörnet där alla tips brukar lysa  och blinka finns nu även Bruce Waynes butler Alfred och gestaltar med sin röst, man hör allt från små charmiga hostningar till ”exuse me sir och one more thing sir” Personligen tycker jag detta är jätte charmigt så länge det även går att stänga av i options.

Dom pussel jag stötte på under hands on var inte svåra alls och jag förutsätter att det kommer finnas en hel del mer kluriga pussel när spelet har release den 20:e Juni. För den som är bekant med DC universumet och är extra alert kan man se många DC saker på banornas bakgrunder, i tavlor och annan rekvisita. Det är jätte kul att Travelers Tale verkligen lägger ner tid och kärlek i att faktiskt leverera en inte bara Lego upplevelse utan även en med respekt till DC, precis som dom gjort med Star Wars, Indiana Jones och Pirate…….ja ni fattar. Grafiken känns bättre och bättre för varje Lego spel som kommer ut till konsol och  LEGO Batman 2: DC Super Heroes är inget undantag.

Fienderna i LEGO Batman 2: DC Super Heroes är fler än någonsin och jag såg förutom Jokern även Two face, The Riddler, Lex Luther, Harley Quinn och ett gäng till. Striderna innefattar nu även ett kombo system som bryts när du väl blir träffad, vilket jag gillade starkt. Små små steg har blivit lite större för Lego spelen och dom är på väg i rätt riktning. Slutligen vill jag även berätta för er som är nervösa och buar ut att karaktärerna nu har röster, Var lugna rösterna lät jätte bra, dessutom trogna till super hjältarna och skurkarna med ett fint soundtrack av det jag hörde som var en fröjd för örat. Humorn finns kvar, Lego känslan finns kvar och barnasinnet finns kvar! Det utlovas även fler fordon att styra som t ex Batmobilen, batwing och batbåten och självklart en hel drös olika dräkter till våra hjältar/skurkar. Sist men inte minst ska det finnas hela 50st DC karaktärer att låsa upp!

LEGO Batman 2: DC Super Heroes har som sagt release 20:e Juni och du kan räkna med en recension från oss! Tills dess finns det en risk att jag tar fram Lego askarna och tvingar redaktionen att bygga en staty av mig i min ära!