Att andelen spelrelaterade projekt som använder sig utav crowdfunding har ökat explosionsartat sedan ett visst projekt fick in ett par miljoner mer än vad de hade begärt (jag borde inte behöva nämna vilket) har sina för- och nackdelar. Det positiva är självfallet att projekt som annars aldrig hade kunnat finansieras på vanligt vis får en chans att utvecklas och se om det kan bli nästa hit i spelvärlden. Det negativa är som alltid när pengar är involverade att någon kommer försöka utnyttja detta för egen vinning och helt enkelt försöka blåsa folk på pengar. Vilket också är varför vi föredrar att sprida projekt från de som faktiskt har någon form av meriter i bakfickan.

Den här gången är det dokumentärfilmarna Nicola Caulfield och Anthony Caulfield som behöver en ekonomisk boost för deras förhoppningsvis nästa dokumentärfilm ”From Bedrooms To Billions”. Att den här dokumentären är spelrelaterad förstår du nog redan men exakt vad kommer den handla om? Den handlar om inget mindre än hur spelutvecklingens barndom i Storbritannien och vad som hände från det att några få började skapa spel på 80-talet till hur industrin sen såg ut på 90-talet. Det finns vissa ämnen som intresserar mig extra mycket och spelhistoria är definitivt ett av dem.

 

Jag har definitivt ingenting emot att ge pengar till ett projekt som detta och känner du likadant hittar du projektet här.