Genom att jag är den enda på redaktionen som inte har rört Diablo 3 så är jag nog ensam om att helt opartiskt kunna meddela att Blizzard håller på med en hotfix-patch som ska nerfa ett par runor i spelet. Den som är hamnat mest i fokus är Monks Mantra of Healing efter att Bashiok la upp en post på forumet i dag på morgonen.

We’re in the process of removing the on-use benefits of the Mantra of Healing rune, Boon of Protection. The hotfix change is:

Amount of damage absorbed is now capped at the amount of healing provided by Mantra of Healing in the first 3 seconds after activation.

We recommend discontinuing its use until the rune is replaced with a new rune and mechanic in a future patch.

Som alltid kommer detta leda till att en och annan börjar skrika att den är nödvändig och klassen är helt förstörd nu. Jag nämde tidigare att jag har ingen aning om hur overpowered den var eller om Blizzard tog i för mycket, men vi kommer få en full lista på vad patchen kommer ändra under kvällen/natten. Medans ni väntar på den listan kan ni läsa vår recension en gång till, eller klaga lite på forumet.