Ny information om Bungies nya spelserie har kommit fram.

Detta efter att ett kontrakt mellan Bungie och Activision kommit ut. Bungies nya spelserie går under projektnamnet Destiny och kommer bestå av fyra titlar som släpps till Xbox 360 2013. Spelserien är en blandning av action sience fiction och massive multiplayer element. Utvecklingen ska skifta till nästa generations konsoler från Microsoft och Sony vilket beräknas hända 2014. Första delen i serien ska enligt kontraktet även utvecklas för Playstation 3 2014. Allt som allt är dom fyra spelen i serien planerade för släpp åren 2013, 2015, 2017 och 2019.

Även fyra expansioner med projektnamnet Comet är planerade för släpp åren 2014, 2016, 2018 och 2020. DLC paket är med planerade samt mikrotransaktioner spelet planeras dock fortfarande säljas via kartonger för tillfället. Activision har rätt att säga upp kontraktet om det första spelet inte säljer minst fem miljoner utgåvor inom de första sex månaderna av släpp. Bungie kommer även får en bonus på 2,5 miljoner dollar i det fall att spelet når minst 9.0 i betyg hos Gamerankings.com. Kontraktet skrevs 2010 och kan ha ändrats sen dess.

Hur reagerar Bungie på läckan av kontraktet? med följande kommentar.

”So, yeah. While we’re not ready to show you what we’ve been working on, we can reconfirm that we are hard at work on our new universe. We can’t wait for you to see it.”
”See you starside in 2013.”

Tycker ni projekt Destiny låter intressant?