Som ni kanske har märkt vid detta laget så täcker jag mycket angående Star Wars: The Old Republic och idag har jag en till ”nyhet” att komma med. Det är nämligen så att Daniel Erickson (lead writer för SWTOR) har pratat lite mer angående vad som kommer bjudas på i den nya patchen. Vad han sa var att 1.3 kommer mest att erbjuda nya eller förbättrade funktioner, medans nytt content är ur fokus. Detta innebär att det kommer vara en hel hög med tweaks och fixes i denna patchen, nya raids och ny gear får vänta tills 1.4.

Men den kommer även bjuda på ett par nya saker, de som är i rampljuset är just nu Adaptive gear och Augment Tables.

1.3 brings a couple of big changes. First off is Adaptive Gear, which causes each piece of social gear to scale to the armour needs of the wearer, that means a heavy armour Sith Warrior can finally wear that slave outfit into a high level raid. In that same spirits of letting players wear what they want, the second big change is Augment Tables. Now any outfit in the game above green rarity can have an augment slot added to it via an Augment Table and a crafter-created kit.” -Daniel Erickson

Adaptive gear är nog den som jag personligen ser mer fram emot, det är nog för att jag är lite bakvänd och tycker det är viktigare att min gubbe fightas med still än var det är att han slår hårt. Patch 1.3 ska ha en kortare utvecklingsperiod än vad 1.2 hade som i sin tur leder till en snabbare release, men ett datum för när den ska komma ut finns inte.