För de flesta Halo-fans har man lärt känna John 117. Efter att 343 Industries och Microsoft utannonserade släppdatumet och avslöjade omslaget för Halo 4 blev gamers väldigt angelägna om att få mer detaljer om det kommande spelet.

I den kommande juli-utgåvan av ”Official Xbox Magazine” kommer ganska mycket detaljer dyka upp kring spelet. Bland de mest intressanta detaljerna kommer tidningen avslöja mer information kring den ”nya hjälten” i Halo 4. Medan Master Chief fortfarande är huvudpersonen i storyn kommer 343 Industries blanda in en ny karaktär.

Vid något tillfälle tidigare i storyn träffade Master Chief på UNSC Infinity. För er som läser Halo-novellerna vet ni redan att UNSC Infinity är det största fordonet i den mänskliga flottan. Infinity tjänar som mer än bara ett fartyg i spelet, vilket kommer finnas som ett val i menyn.

Det läget kommer att fungera som en sidokampanj där du tar värvning som en Spartan-IV ombord Infinity. Varje vecka efter att spelet har släppts kommer du få en kort CGI-episod om äventyren ombord på Infinity, med fyra nya karaktärer. Varje episod är sagt att inkludera fem varierade kooperativa avsnitt där din ”persistent Spartan” och dina vänner spelar huvudrollerna. Allt det här resulterar in i en animerad serie och en till kampanj som inkluderar din Spartan-IV jämsides med Master Chief-storyn.

Det verkar som att läget kommer vara gratis för alla som köper Halo 4 nytt. Vad det verkar så kommer det krävas att man köper ett online pass om man köper spelet begagnat.

Om du undrar vad 343 Industries menar med ”persistent Spartan” innebär det att din egna Spartan-IV kommer att delta i varje strid som du själv deltar i.

Din Spartan-IV kommer att vara en ständig karaktär som du tar med dig till alla strider ombord Infinity, kooperativt, team och free-for-all. Spartan-on-Spartan-strider har blivit flyttat ombord till Infinitys ”Combat Deck”, där en stridssimulator används för träning. Alla förbättringar du gör henne eller honom kommer inte bara vara kosmetiskt. Din Spartan kommer låsa upp spelförändrande stridsval, så som började med Halo: Reach.

Flerspelarläget som helhet är sagt att vara mer välkomnande för nya spelare. Spelare kommer att förtjäna poäng för mer än bara strid, pistol och granat-kills. All typ av framgång du gör i de kooperativa Spartan-läget ger dig möjlighet att förtjäna nya unlocks som hjälper dig att slåss mot riktiga spelare i flerspelararenan.

Källa