Den uppkommande nystarten av Tomb Raider, från Square Enix och Crystal Dynamics utvecklar, har blivit försenad från hösten 2012 till första kvartalet 2013.

”När Crystal Dynamics först började att starta om Tomb Raider-franchisen fanns det två mål som vi var extremt passionerade om. Det första var att skapa ett modernt Tomb Raider-spel som skulle överraska och egga gamers. Ddet andra var att göra det här det bästa spelet i våra karriärer, något som vi skulle vara väldigt stolta över att ha varit del av, sa ”Crystal Dynamics” studio head Darrell Gallagher i ett meddelande till Tomb Raider communityt. ”Vi tror verkligen att vi har något väldigt speciellt i våra händer och vi kan inte vänta med att dela med oss av detta till er.”

”Vår prioritering just nu är att vara säkra på att vi verkligen levererar ett spel av bästa kvalitet. För att vi ska lyckas med det här har vi valt att flytta fram spelets släppdatum några månader, från hösten 2012 till första kvartalet 2013,” utannonserade han.

Gallagher fortsatte att berätta att de gör saker som är ”helt nytt” för Tomb Raider i spelet och den extra utvecklingstiden kommer tillåta dem att ”finputsa spelet till en nivå det förtjänar.”

”Vi tror att det här är rätt val och jag garanterar att det kommer vara värt väntan. Spelet ser fantastiskt ut och vi kan inte vänta med att dela med oss till alla på E3 om ett par veckor,” avslutar Gallagher.

Kalendern berättar att E3 går av stapeln 4-7:e juni i Los Angeles.

Källa