Att sitta och surfa via sin konsol är något som jag aldrig har haft lust att göra, för det känns klumpigt och är en betydligt sämre ”upplevelse” än att göra det via sin dator. Jag antar att det var vad Microsoft tänkte när de skippade att inkludera en web browser till Xbox 360. Sony hade dock en helt annan plan för sin konsol och valde att lägga till en browser till sitt nya Playstation. Microsoft fick höra många negativa åsikter om att de inte hade med en browser, medans Sony istället fick höra att deras var dålig. Vem som egentligen tog det rätta beslutet går inte att svara på.

Nu på senaste tiden har det varit mycket snack om att Microsoft äntlingen ska komma med en browser till sitt Xbox och allting pekar mot att dessa rykten kommer vara sanna. Alla detaljer om det nya verktyget till konsolen vet vi inte, men det verkar som att det är en Xboxanpassad version av Internet Explorer 9 som gäller. Om detta inte vore nog kommer nog IE9 troligen ha lite Kinectfunktioner att bjuda på också. Kommer denna iden att imponera stort, eller kommer folk sitta och vara lika griniga som de är mot Playstations browser?