Att kombinera nytta med nöje genom att göra spel med målet att utbilda spelarna är inget nytt påhitt. Spel med syftet att lära ut har funnits ett bra tag nu och medan vissa känns helt meningslösa kan andra vara riktigt underhållande. Typing of the Dead var en modifikation av SEGA-spelet House of the Dead 2, där man istället för en ljuspistol använde sig utav ett tangentbord och skrev de ord som dök upp framför horderna av zombier. Nu är det dock dags för nästa steg, i alla fall för japanska iOS-användare.

I Flick of the Dead använder du varken ljuspistol eller tangentbord. Du kastar istället helt enkelt japanska skrivtecken på dina odöda motståndare. Flick of the Dead har i dagsläget över 25 000 ord, så det lär krävas vissa japanska-kunskaper för att överleva zombie-anfallet. Studerar du japanska och har tillgång till deras AppStore, något som jag själv inte är helt säker på hur det fungerar, kan kanske den här appen vara något för dig. I dagsläget tycks den vara gratis och för den lite mer tävlingsinriktade har det även stöd för Game Center-ranking. Det är heller inte känt om Flick of the Dead kommer att översättas till andra språk.