Har du som många andra tröttnat på de mindreåriga spelarna i Call of Duty, eller är du trött på köa i spelaffären, för att en förälder som inte har någon koll på spelets innehåll ska köpa spelet åt sin stackars son eller dotter som vill spela?

Englands regering håller i skrivande stund på att diskutera en eventuell lagstifning gällande PEGI-märkningen på spel. Lagen i fråga handlar om att spelförsäljare inte får sälja spel med exempelvis en 12-års gräns eller högre, till barn under 12 år. Om detta skulle förekomma kan det straffas med fängelse för säljaren. Frågan är om det här är ett steg i rätt riktning för att införa åldersgränser på olägligt innehåll för barn i vissa åldrar.

Creative Industries minister Ed Vaizey säger: ”Det nya systemet kommer att gynna både föräldrar och näringsliv genom att skapa en starkare, enklare åldergräns-system.” Lagen har självklart stött på kritik, där det framför allt handlar om hur många barn i just 12-års ålder som går runt med legitimation, och vilka alternativ ska det finnas till legitimation för yngre barn.

Vad tror ni, skulle ett liknande lagförslag fungera i sverige?