Finns det fler än jag som minns PC-spelens barndom? DICE gjorde flipperspel och Warcraft var enbart strategispel. I ett av de alla plattformsspel jag fortfarande minns mycket väl spelade man som en tungt beväpnad skjutgalen kanin som tycktes ha något emot sköldpaddor. Detta var förstås innan jag började intressera mig för stories, man fick ju skjuta på saker. Spelet jag tänker på är så klart Jazz Jackrabbit. Ett av många spel från Epic Games (tidigare Epic MegaGames).

Idag kanske de är mest kända för sin Unreal Engine som använts till väldigt många spel i dess olika reinkarnationer, men för min del är det de tidiga spelen som har en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Nu har företaget funnits i 20 år och för att fira detta släpper de nu en samlingsskiva med blandade låtar från deras olika spel genom åren. Skivan släpps digitalt och är gratis att ladda ner från deras hemsida.

Låtlistan innehåller allt från Epic Pinball och Jazz Jackrabbit till Gears of War 3. Jag har inte hunnit lyssna igenom den än, men ser helt klart fram emot den fina blandningen av moderna och gamla låtar. Däremot ser jag att fightingspelet One Must Fall 2097 lyser med sin frånvaro bland de 20 utvalda låtarna. Detta är förhoppningsvis ett tecken på att de övriga låtarna är bättre än musiken från ett av de spel jag själv anser ha ett väldigt bra soundtrack. Vill ni höra mer Epic-klassiker tycker jag att ni bör kolla upp exempelvis Power Plant från One Must Fall 2097 på valfri sida med videoklipp.

Källa: EpicGames