Stainless Games, som utvecklade originalspelen, har startat ett Kickstarter-projekt för att göra en reboot på Carmageddon.

$400,000 är satt som en minimigräns över hur mycket pengar man behöver för att få klart spelet i sitt nuvarande stadie, men med mer pengar kan de självklart fylla spelet med ännu mer awesomeness.

”Att samla ihop pengarna genom Kickstarter kommer betyda att vi kan bibehålla kontroll över projektet och kan göra spelet vi vet att alla vill spela – utan någon ONDSKEFULL bolagsinvesterare eller utgivare som säger till oss att man inte kan köra över gamla tanter eller tända eld på kor,” säger Patrick Buckland, grundare och VD för Stainless Games.

”Carmageddon Reincarnation kapslar in allt som är fel – och är därför rätt, – med tvspel. Vi vill vara sanna mot Carmageddons rötter och samtidigt lägga till ännu mer hutlöst och skandalöst innehåll,” tillägger medgrundaren Neil ’Nobby’ Barnden.

De som hjälper till att bidra via Kickstarter kommer att ta del av ett brett urval med föremål, bland annat chansen att synas i spelet. Ett bidrag på 15 dollar försäkrar dig om en digital version av spelets första släpp.

Stainless kommer att återvända till gamla klassiska omgivningar, bilar, förare och power ups från originalet, men lägger till nya element i blandningen.

Vid skrivande stund är det 3359 som bidragit med totalt 118,370 dollar, 28 dagar kvar att samla ihop resten.

Ska de lyckas? De hoppas vi verkligen!

Källa | Kickstarter

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/crmgdnkksrtr-720p.mp4[/pro-player]