Tyska domstol har dömt att Xbox 360 och Windows 7-enheter är bannlysta i landet efter Motorolas patentstämning, men amerikanska domare beordrar telefonföretaget att inte uppföra domen än.

En tysk domstol har gett tillstånd till Motorola Mobility att förelägga mot distributionen av Microsofts Xbox-plattformsserie i Tyskland, enligt Reuters. Mannheim-domstolen dömde idag att Microsoft måste ta bort en linje med produkter från den tyska marknaden, däribland Xbox 360 och enheter som kör Windows 7.

Trotts domen kommer affärerna fortsätta som vanligt i Tyskland, säger Microsoft. Det kommer inte ha en direkt inverkan, rapporterar siten, för att en amerikansk domstol i Seattle (Washington) har beviljat Microsoft en preliminär befallning mot Motorola som förhindrar telefonbolaget från att stadga den tyska bestämmelsen.

”Motorola är förhindrade från att agera från dagens beslut, och våra affärer i Tyskland kommer att fortsätta som vanligt medan vi överklagar beslutet och går vidare med den fundamentala framträdandet av Motorolas brutna löfte,” säger en Microsoft representant.

Vidare rapporterar Reuters att Microsoft redan har flyttat sitt mjukvarudistributionscenter i Europa från Tyskland till Nederländerna, i förebyggande syfte i det pågående patent-rättegången.

Den här nyheten följer en US International Trade Commision-dom från förra veckan där Microsofts Xbox 360 hårdvara bryter mot Motorola Mobility-pantent för videoavkodning, WiFi-anslutning och konsol-till-tillbehörs-anslutning.

Källa