Ryktet säger att Bayonetta 2, vars produktion det inte ens hunnit ryktas om, har skrotats till följd av SEGAs nedskärningar. För en månad sedan började nyheter komma ut om att SEGA beslutat sig för att omstrukturera organisationen, framför allt de delar som är inriktade på den amerikanska och europeiska marknaden. De gick ut med att detta kommer resultera i att flera spelprojekt skulle bli nedlagda, och nu verkar det som om uppföljaren till det anatomiskt inkorrekta men ack så actionfyllda Bayonetta stod med på den listan.

En onämnd källa med påstodd insikt i situationen har enligt SPOnG bekräftat att Bayonetta 2 var ett riktigt projekt, fortfarande under Platinum Games ledning, men tyvärr inte längre. Ingen information gavs rörande ifall spelutvecklingen hade satt igång på allvar, utan den enda konkreta informationen som det bjöds på var relaterat till en ny karaktär som skulle varit med i uppföljaren.

Det är nu nästan två och ett halvt år sen det ursprungliga Bayonetta släpptes. Det var ett galet överdrivet och välproducerat tredjepersonsactionspel och världen de byggde upp hade stor potential för goda uppföljare men tyvärr får de tankarna läggas på hyllan innan vi knappt ens fick möjlighet att plocka ned dem därifrån och börja längta.