På grund av brott mot patent riskerar Xbox 360 att bli spärrad för import till USA.

Patenten man bryter mot tillhör Motorola och har att göra med h.264-komprimering och WiFi-anslutning.

Det kanske inte slutar vid de här fyra patenten som en del av ett mål hävdar illegalt användande av cirka 50 av Motorolas immaterialrätt, Som Microsoft borde ha betalat licens för. Microsoft säger att möta alla av Motorolas krav skulle bli en räkning på totalt $4 miljarder.

En panel kommer att se över valet i Augusti, och en bestämmelse som gynnar Motorola skulle tvinga Microsoft till att erbjuda ett avgörande eller möta verkligheten av att Xbox 360-konsolen förbjuds inträde till USA.

En Microsoft-talesperson föreslår att firman tror att de kommer eventuellt bli bevisade oskyldiga. ”Vi kvarstår säkra att kommissionen kommer att Microsofts favör.”