Det här är första gången videosamtal kommer finnas tillgängligt på en mobil spelenhet.

Skype är alltså på väg till PS Vita och möjligheten att göra videosamtal både över WiFi och 3G kommer att erbjudas. Man är alltså inte bunden till WiFi utan även 3G, så länge ens abonnemang tillåter det.

Manrique Brenes, senior director of emerging opportunities hos Skype, berättar: ”Våra användare uppskattar att ha tillgång till Skype var och när som helst. Med släppet av Skype För PSVita tar vi ytterligare ett steg mot vårt ultimata mål att göra Skyps videosamtal tillgängligt på varje plattform, över hela världen, och möter de krav från existerande PlayStation-användare för att erbjuda video på en spelkonsol.”

Skype för PSVita kommer att köras i ”bakgrundsläge” medan man spelar eller använder andra applikationer, användaren har möjligheten att pausa spelet, svara på ett Skype-samtal och sen återvända till tidigare aktivitet.

PSVita har tillgång kameran både fram och bak vilket låter användaren växla fram och tillbaka mellan de två under ett Skype-samtal.