Gamasutra intervjuade nyligen Patrick Söderlund från EA Games angående ”EA metoden” och hur man går tillväga för att skapa innovativa spel idag. Under intervjun berättar Patrick om hur EA såg hur mindre team kunde komma på lite mer intressanta koncept, något som EA valde att utnyttja.

De valde helt enkelt att sätta ihop mindre team som de kallade ”labb” och lät de arbeta utan vägledning eller på ett specifikt projekt. Detta koncept föddes via DICE, utvecklarna som de flesta av oss älskar och som Patrick Söderlund var med att grunda.

”Jag är övertygad om att man behöver låta folk experimentera, testa saker och låta dem presentera sina skumma idéer. Själva poängen är att antingen fortsätta med konceptet eller skrota det så tidigt som möjligt. De flesta idéerna är inte värda att satsa på, men utav 10 eller 15 concept kommer den rätta visa sig och då satsar vi och börjar finansiera den.”