Svenska Fatshark har sedan en tid tillbaka låtit en stor grupp fans provspela deras pre-alpha av det kommande spelet Krater. I en pressrelease förra veckan avslöjades dock det som många av testspelarna, och de som inte fick möjligheten, väntat på; releasedatumet.

För er som inte känner till Krater så är det ett postapokalyptiskt rollspel där en grupp på tre karaktärer äventyrar runt i en värld med väldigt svenska namn på platser, karaktärer och varelser. Och personligen fann jag den tidiga builden jag testade väldigt lovande och underhållande. Dock så är det väl dags att jag kommer till det som det här inlägget faktiskt handlar om. 12 juni 2012 är det dags för allmänheten att få utforska kratern som spelet utspelar sig i. Det bör även nämnas att spelet kommer ha ett coop-läge för de som gillar att spela tillsammans med sina vänner.

Innan det släpps kommer det även vara dags för ett betatest och för att få ta del av det är det bara att förboka din egna kopia av spelet, vilket kan göras på Fatshark Online Store.