Jag hade för några veckor sedan nöjet att lära känna Martin ”Murtman”, Gustav ”Tylhadras” & Staffan Dysfori” CtrlAltElite, Druidz, Super Motaro och Lightdash gick ihop och gjorde en storsatsning under namnet: Saturday Fight Night Live. Dom flesta som läser CtrlAltElite vet vad detta är och att det gick fantastiskt bra att köra denna turnering och snart är det dags för säsong 2!

Under säsong 1 hade jag tanken att starta ett till program på vår redan fantastiska Web-Tv där vi hittar program som: Momentum Podcast, Hamsterns Spelkanal, Midweek Starcraft Frency m.flera och nu idag preimären för nya Sureyoucan (uttalas Shoryuken)

Jag hade möjlighet att ställa Gustav några snabba frågor under dagen då planering och det sista fixas inför kvällens start på vad vi hoppas ska bli en sucee för den som vill veta mer om fighting och E-Sport

Ctrl: Vad kan vi förvänta oss av Sureyoucan?

Gustav: Av SureYouCan kan ni förvänta er en rolig show som kommer försöka demystifiera den, i mångas ögon, svåra och invecklade genren fightingspel. Vi kommer prata om vad som gör en bra spelare till en bra spelare och hur du som nybörjare ska ta dig an uppgiften att bli bättre. Vi kommer att prata om allmäna saker men även spelspecifika saker.

Ctrl: Om man som helt ny på fightingspel tittar, vad kommer man lära sig av programmet?

Gustav: Vi vill lära den absoluta nybörjaren de absoluta grunderna. Saker som resten av spelet vilar på. Vi vill också försöka förmedla en systemförståelse så man på lite längre sikt kan utforska spelen på egen hand. Vi kommer även prata mycket om mindset, dvs den inställning man bör ha til spelet för att komma vidare; för det är svårare än man tror.

Ctrl: Hur gick detta från tanke till verklighet?

Gustav: Detta koncept kom från CtrlAltElite sida och vi tyckte genast att det var en bra idé. Det är även en eftertanke till våran turneringserie Saturday Night Fights. Vi har sedan suttit mången en sömnlös natt för att försöka komma på var vi tycker en nybörjare ska börja.

Ctrl: Tror du fightingscenen behöver växa mer i Sverige?

Gustav: Vi älskar fightingscenen, och vi vill se den växa. Så svaret är ja.

Ctrl: Varför CtrlAltElite & Druidz E-Sport?

Gustav: De har pushat oss att genomföra idén och har visat oss en mycket positiv inställning till sveriges FGC, dvs Fighting Game Community. De vill på samma sätt som vi att scenen ska växa sig större.

Ctrl: Kommer ni ha gäster med i programmet?

Gustav: I skrivande stund har vi inte bokat några gäster, men vi hoppas kunna ta in fightingprofiler från sverige att diskutera med

Ctrl: Tack så mycket! Lycka till ikväll och vi hoppas att många vill lära känna er genom programmet och lära sig mer om en genre som behöver växa till sig lite mer i Sverige

Gustav: Tack! Vi ses ikväll välkomna alla som vill veta mer!